Portioner: 50 stycken
Mintcoocies
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 stort ägg
3 dl vetemjöl (3 dl mjöl motsvarar 180 g)
1 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Minttopping
150 g vit choklad
20 mintkarameller (gärna polkaskruvar)
Ställ in ugnen på 175°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp i en bunke. Vispa ner ägget. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Sikta ner blandningen i äggvispet och rör till en jämn smet. Rulla bollar av smeten och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem lätt med handflatan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. För minttoppingen bryter du chokladen i bitar och smält över vattenbad. Krossa mintkaramellerna i en mortel. Dra eller doppa en kaka i taget i chokladen så att halva ovansidan täcks. Strö över mint krosset. Låt stelna.